Tesla a zŰrben


kidsnews (127éves) - 4 éve

A Tesla Roadster mesterséges égitestnél jobb reklám nem nagyon létezik – még ha nem is tartozik a legolcsóbb reklámfelületekhez. Mém gyártás mellet azonban érdemes elgondolkozni az űrszemét, akarom mondani a Tesla várható élettartamán és útvonalán is. Néhány – űrkutatással komolyabban foglalkozó – szakember tényleg elgondolkodott, sőt ki is számolta, hogy a Tesla és a Föld találkozásának hat százalék esélye van, míg a Vénusszal való ütközésének két egész öt tized az esélye az elkövetkezendő évmillió alatt.

Persze ez is egy erős és jó marketing része, hiszen bármilyen jól megtervezett is a járgány, nehéz elképzelni, hogy képes lesz ellenállni a mikrometeoritoknak (porszem nagyságú részecskék), az űrben lévő napsugárzásnak, vagy a hideg hőmérsékletnek. A szakértők nem jósolnak többet egy évnél az autónak. Ha ezeket csodával határos módon mégis túlélné, és valóban PHA vagyis (potenciálisan veszélyes objektumként) keringene a Föld körül és valóban nekiütközne a Földnek, akkor sem lenne nagy gáz, hiszen az autójelentős része elégne a légkörünkbe, persze nagyon kis részei azért elérhetnének a talaj, vagy vízszintre.

Ami viszont valóban általános problémává kezd válni és érdemes itt is megemlíteni, hogy az emberiség a földi környezetszennyezéssel már be sem éri. Egyre több hírben találkozunk vele, hogy mesterséges meteorrajt küldünk, vagy éppen csak szépen csillogó diszkógömböket a világűrbe. Ezzel növelve a Föld körüli pályákon keringő, gazdátlan hulladékot, veszélyt jelentve a Nemzetközi Űrállomásra és a többi űreszközre. A Tesla persze jogosan védekezhet azzal, hogy ezúttal nem földkörüli pályán mozog az űrszemét, hanem kisbolygóként magányosan kering a Nap körül, így messze esik a Földtől. De ez esetben azt is elfogadottnak tekintjük, hogy más országok, vagy nemzetközi területeken, óceánokban, esetleg a szomszéd telkén már simán szemetelhetünk, hiszen az minket ott már nem zavar.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

index, arxiv.org, origo,

2017 Kidsnews | All rights reserved