Világutazoo- Rancho Texas Lanzarote park


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

A Rancho Texas Park egy nagyon nagyon nagyon nagyon szupi állatkert! Van ott minden: páva, puma, delfin, papagáj, ragadozó madarak sőt, az utóbbi három állattal show-t is tartanak, ahogy az szokás a délebben és főként az óceánok közelében lévő állatkertekben.

Rancho Texas Park Lanzarote szigetén található, és ez az állatkert ahogy a neve is mutatja kicsit western-es, ami meglepő egy Spanyolországhoz tartozó sziget esetében is, még ha az Afrika mellett van, de egyébként nagyon LOL!

Imádom az állatkerteket és minden utazásunk során el is látogatunk jó néhányba, mindig hatalmas öröm számomra tőlünk sokkal délebbre lévő állatkertekbe látogatni, mivel egészen más állatokkal és szokásokkal találkozol, főként rengeteg bemutatóval. Én leginkább a madárshowkat és azon belül a ragadozó madarakkal kapcsolatos műsorszámokat kedvelem, persze sosem hagyom ki a delfinshowkat sem. Ezeket az előadásokat ne úgy képzeld el, ahogyan egy cirkuszi mutatványt, bár azért akadnak vicces és látványos elemek is. Hanem sokkal inkább egyfajta élő madártani óraként a szabadban.  Kint a csodásan meleg napsütésben üldögélsz a kőpadokon, és előtted a gondozók egyre hordják ki a különleges ragadozó és egyéb érdekes madárfajokat.

Majd elkezdődik a show, amikor is a gondozók általában hárman négyen is egymás között röptetik a madarakat, vagy ültetik az emberek fejére (úgyhogy vigyél magaddal sapit). 😊 Ez igen szórakoztató, mindeközben folyamatosan beszélnek a faj szokásairól, életmódjáról, hogy a nézők megértsék és közelebbinek érezzék magukhoz ezeket az állatokat. A szuper kedvenc részem, amikor a ragadozó madarak lecsapnak a gondozók által dobott vagy tartott áldozatra, úgy, hogy közben az ember szinte érzi a szárnycsapásainak szelét.

A bemutató területén kívül elég apró ez az állatkert, ami érthető, hiszen ezen a szigeten mindent kietlen vulkáni láva borít, így a parkot folyamatos locsolással lehet csak karbantartani, ami így is hatalmas pazarlás. Texas Rancho különlegessége, hogy egy mini aquapark is található a zoo területén, így érdemes fürdőruhával is készülni a látogatásra, és ha kifulladtatok a sok mászkálásban és a műsorokban lehet egy kellemeset strandolni is.Ha Lanzarotén jártok érdemes egy napot rászánni.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 2017 Kidsnews | All rights reserved