VilágutaZOO- Tisza-tavi Ökocentrum


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

Amikor itthon a keleti országrészbe indulunk kirándulni, mindenkinek a Hortobágy, ezáltal a Kilenclyukú híd, vagy ha nagy természetbarát, akkor a Madárkórház jut az eszébe. Persze Eger, Kékestető meg Mátraháza mellett. Ebben a cikkben most nem ezekről lesz szó, hanem  egy szuper helyre szeretnélek titeket kalauzolni és ha arra jártok, mindenképpen ejtsétek útba. Ez nem más, mint Poroszló. Ha ez a név nem mond semmit, az normális, de ha azt mondom Tisza-tavi Ökocentrum, akkor már benned is érdeklődést ébresztek.

Ez egy igazán érdekes hely, ami hatalmas akváriumrendszerben mutatja be az édesvízi halak élővilágát. Ez nekem horgászként különösen érdekes volt, mivel minden horgász vágya, hogy belelásson a tóba, és megismerje a halak életmódját. Na, erre van itt aztán lehetőség! Olyan óriásokkal mint a 1,5 vagy 2 méteres vizák (és ez most nem a horgász hencegés).

Úgy gondolod, hogy csak horgászoknak való a hely? Nagyon nem. Látsz keszegeket, vidrákat, sima tokokat (ha hiszed, ha nem ez egy hazai halféle, és vannak ennél sokkal hülyébb nevű halaink is, mint például a kurta baing). Láthatsz pontyokat is, ezek olyanok amik egyben vannak és nem a karácsonyi levesben úsznak.

Egyszóval csodás, szemkápráztató élmény a magyarországi tavakban rejtőző élővilágot megfigyelni. Ha nem vagy olyan megátalkodott horgász mint én, akkor is találsz magadnak elfoglaltságot, mert a centrum másik emeletén megismerkedhetsz még hüllőkkel, egerekkel, sőt kint aranysakálokkal, rókákkal, szamarakkal, kecskékkel és egerészölyvekkel sőt, ennél sokkal több állattal is.

Ha van kedved és nincs tériszonyod, akkor még egy kilátó is a rendelkezésedre áll, és itt nem csak hogy körbe nézhetsz, de még azt is megtudod milyen messze van tőled több világhírű helyszín is.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 2017 Kidsnews | All rights reserved