Ahol veszíteni is elegánsan, martinival kell – kémjátszma csak a legjobbaknak


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ha az ember egy játékból akarna képet kapni arról, hogy milyen lehet egy kém, vagy egy titkos ügynök élete és munkája a való világban, nem is keresgélhetne jobb helyen, mint a Fedőnevek négyszemköztben.

Nincsenek társak, a veled szemben ülővel kell összedolgoznod de ő csak homályos egyszavas utalásokat tesz, és meg kell találnod 15 ügynöködet, akik kint vannak a terepen. Természetesen vadásznak rád bérgyilkosok, és egymagad vagy kezedben egy szál térképpel, de az időd fogy és minden egyes tévedéssel egyre nagyobb az esélyed, hogy kifutsz az időből, vagy ami még ennél is rosszabb, hogy az egyik hibád végzetessé válik és bérgyilkos áldozatává válsz.  Ha ez nem lenne elég, a veled szemben ülő kémfőnököt is segítened kell, mert ha a szövetségesek bajban vannak, te sem győzhetsz.

A megszokott igényes kiszerelésben kapható játék, óriási előnye, hogy kétszemélyesen is játszható, ami – ha őszinték akarunk lenni – komoly hiányossága a legtöbb társasjátéknak. A szabálykönyv elolvasása és az első leosztás után kissé szkeptikusan álltam a játékhoz, és azt gondoltam, hogy egy összeszokott párosnál, akik fél szavakból is értik egymást nemhogy egyből, ez nem fog túl sok izgalmat hozni. Aztán játék közben az idő, ami a kulcsa a dolognak megváltoztatta a véleményem! Mert persze egy-egy szóból utalgatva, egy másik szót kitalálni nem is olyan nehéz, pláne ha régóta együtt dolgoztok a szövetségessel. De a csavar az, hogy nem egyet, hanem sokkal inkább több ügynököt kell egyetlen szavas utalásból megtalálnod, mert különben kifogysz az időből. Ha ezt még egy szerencsétlenebb terepen is kell végrehajtani, ahol nagyon kevés a közös pont a kártyák között, ott bizony komolyabb vesszőfutássá válik egy kémfőnök élete.

Egyszóval minden fenntartásom ellenére a Fedőnevek négyszemközt egy kitűnő játék, ami folyamatos gondolkodásra késztet, ha ketten játszatok. Érdemes többen is megpróbálkozni vele, ugyanis ha csapatokat alakítva telepedtek köré remek szórakozást nyújt, ami közben rengeteg alkalom kínálkozik a nevetésre és az együtt gondolkodásra.

A társasjátékozás élményét a Gémklub Kft. támogatásának köszönhetjük.

A kidsnews.hu kedvelőinek a Gémklub Kft. egyedi

10% kedvezményt biztosít

kedvezmény, mely saját, törzsvásárlói kedvezménnyel is összevonható! 

Ide kattintva tudsz érvényesíteni és a KIDSNEWS kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

(A kedvezmény érvényesítéséhez csak tedd a kosárba a játékot, majd a kuponkód  beviteli mezőjébe írd be a kuponkódot.- KIDSNEWS-)

 

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved