Gyógyító videójáték


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ha meghalljuk a videójáték és kutatók vizsgálták szavakat együttesen, már lelkileg fel is készültünk a hozzánk forduló felnőttek újabb kiselőadására. Hál’ istennek, azért nem minden szakember figyelemét köti le csak ez az aspektusa az új virtuális világunknak. Mondjuk az nem jó hír, hogy brit tudós csapat volt, aki a vizsgálatot elvégezte 😊, de bizakodjunk.

A kutatás skizofréniás betegek kezelésére fókuszált és azt tanulmányozták, milyen hatással bír a betegekre a játék. Egy elég egyszerű rakétát földre kellett vinni a játékosoknak, eközben a kutatók MRI-vel vizsgálták az agyuk reakcióit. A játékra figyelő páciensek képesek voltak „lehalkítani” a fejükben lévő hangokat, és koncentrálni a játék feladatára, ezzel csökkentve az őket ért stressz hatásokat a betegségük következtében.

Az eredményeket a tudósok annak ellenére is biztatónak tartják, hogy a vizsgálatokban csak néhány beteg vett részt és kontrollcsoport is hiányzott.A kutatócsapat most azt tervezi, hogy kibővíti a vizsgálatot, még több beteget vonnak be a jövőben. Mert mint mondták: “Az előzetes adatok, különösen ígéretesek. Ez azt sugallja, hogy a felfedezés olyan stratégia lehet, ami segíthet azoknak a betegeknek, akik nem reagálnak a gyógyszerekre.”

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

www.bbc.com/news

2017 Kidsnews | All rights reserved