Itt a tavasz, indulj túrázni


kidsnews (127éves) - 4 éve

Tavasszal újabb lehetőségek várnak ránk, nemcsak a természet ébred meg, hanem mi is nyitunk a külvilág felé. Most már a fázósabbaknak is érdemes a természetben kalandozni, kerékpározás mellett az egyik legegyszerűbb mondja a testünk formába lendítésére a gyaloglás.

Különösebb felszerelés nélkül is nekivághatunk a legegyszerűbb túráknak, vagyis erdei sétáknak. Érdemes elsőre valamilyen nemzeti parkban kijárt ösvényt választani kis szintemelkedéssel és maximum 5-8 km távolsággal. Ha ezt már gyengének gondold, lehet egy szinttel feljebb is kezdeni, válasz olyan helyszínt, ahol a szintkülönbség nem több 500 méternél, a túra távolsága pedig 12-14 kilométer körüli. Ezt minden egészséges ember teljesíteni tudja, max. másnap az átlagosnál kicsit többet maradsz a helyeden a suliban, ennél a távolságnál már érdemes a lábbelit jól meggondolni.

Ha ez még mindig a koca szint, gondolkodhatsz a komolyabb gyalogtúra útvonalakon, és egésznapos programban. Ebben az esetben 20-25 km hosszúsági útirányokat keressél és beleférhet már nagyobb, de nem több mint 1000 méternyi szintkülönbség is a kirándulásba. Viszont ilyen túrákra már mindenképpen szükséges megfelelő ruházat, és túrabakancs viselete.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved