Nem kell aggódnunk a kínai űrállomás miatt (frissítve)


kidsnews (127éves) - 4 éve

A Föld légkörébe a bolondok napján visszatérő, mára már irányítás nélkül sodródó kínai űrállomás nem fog károkat okozni a Földön, ha a légkőrben el nem égő darabjai becsapódnak közölték még pénteken a Kínai Űrügynökség szakemberei.

A számítások szerint a 10.5 méter hosszú Tiangong-1 valamikor április 1-jén fog belépni a Föld légkőrébe. Ahogy az a térképen látszik Magyarország területét egészen biztosan elkerüli a 8500 kilós roncs de ha mégis szeretnénk követni az objektum mozgását azt több weboldalon érdemes keresgélni.

Satview: A weboldal bemutatja az űrállomás tervezett útvonalát és követi is a roncs pályályát. Magában foglalja továbbá az előre jelzett belépési pontok térképét is. A weboldal adatai az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnoksága modellezésén alapulnak.

Az Európai Űrügynökség: Az ESA angol nyelven naprakészen tartja a Tiangong-1 blogját, a legfrissebb előre jelzett visszatérési dátummal együtt és adatokkal együtt. Az oldal tájékoztatással szolgál továbbá az összes olyan tényről amely az űrállomással kapcsolatos.

Az Aerospace Corporation: A kaliforniai székhellyel rendelkező cég nonprofit tanácsadással és kutatással foglalkozik az űrmissziókkal kapcsolatban. A vállalat által életre hívott weboldal minden olyan adatot tartalmaz, amely a Tiangong-1 nyomon követésére szolgál.

Hétfő hajnalban, greenwichi középidő szerint 00:15 perckor a Tiangong-1 belépett a Föld légkörébe, majd az el nem égett darabjai a Csendes óceánba, Tahiti közelébe zuhantak. Forrás:

Cikk: itt

kép: scienceglobalnews.com

2017 Kidsnews | All rights reserved