Leáldozóban a közösségi média ideje?


kidsnews (127éves) - 4 éve

A fiatalok már szinte betegek a közösségi médiától, és kétharmaduk azt sem bánná, ha soha nem hozták volna létre ezeket az alkalmazásokat, egy külföldi felmérés szerint. A Digital Awareness UK által, 5000 angol középiskolás bevonásával készült tanulmány rögzíti, hogy a megkérdezett gyerekek 63 százaléka azt sem bánná, ha a közösségi alkalmazások egy csapásra eltűnnének az életéből és 57 százalékuk nevezte meg a korábban sérelmére elkövetett internetes visszaélést, döntése okaként.

Leginkább ezek, az online felületeken található visszaélések és a digitálisan megváltoztatott képek, hamis, szándékosan félrevezető hírek azok, amelyek kiábrándítják őket és egyre több a függőség szélén álló gyerek kéri vissza, veszi elő újra régi „buta telefonját”, hogy így szabaduljon meg legalább kis időre a közösségi alkalmazások nyomásától.

 

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – mondják ennek ellenére sokan. Nem ez az első eset azonban, amikor a fenti alkalmazások káros hatását vizsgálták kutatók. A Royal Society for Public Health (RSPH) korábbi vizsgálata is hasonló elszomorító megállapításra jutott.

A jelentés rangsorolja is a közösségi alkalmazásokat, a fiatalok mentális egészségére gyakorolt ​​hatása alapján. Úgy találták, hogy a legkevésbé káros a YouTube videómegosztó, míg a legnegatívabban az Instagram és a Snapchat hat a mentális egészségre.

 

 Forrás:

www.rsph.org.uk, www.heraldsun.com.au

2017 Kidsnews | All rights reserved