Március 13. – Ezen a napon született Charles Earl Grey


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ha meghalljuk: Earl Grey, biztosan a jellegzetes ízű, citrusos illatú, narancshéjból kivont, olajos teára gondolunk, ami bizony sokunk kedvence. Furcsának tűnik azonban, hogy a teafajta nevét egy 1764. március 13-án született brit politikusról, Charles Earl Grey-ről kapta, aki 1930-ban lett a szigetország miniszterelnöke még IV. Vilmos uralkodása alatt.

A tea és a miniszterelnök kapcsolatáról az elmúlt időszakban több legenda is született. Az egyik szerint Earl Grey akkor kapta a különleges teafüvet és a receptet amikor megmentett egy fuldokló kínai tisztviselőt, de a valóságban a politikus sohasem járt Kínában. Sokkal hihetőbbek tűnik a második verzió, amely szerint a diplomáciai ajándékként érkezett különleges teafű, és a főzetét gyakran kínáló Earl Gray asszony miatt örökölte a reformer politikus nevét.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

en.wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved