Március 25. – Ezen a napon kezdődött Velence lagúnáinak benépesülése


kidsnews (127éves) - 4 éve

421. március 25-én kezdődött meg a későbbi Velence lagúnáinak benépesítése. Az elkövetkezendő évtizedekben egyre többen költöztek a biztonságosnak számító kis szigetekre, mivel ide már nem ért el a szárazföldi területeket meghódító lovas népek hatalma. Az ide érkezők jellemzően sólepárlással, halászattal és földműveléssel foglalkoztak, majd értelemszerűen először kisebb csoportokba, később pedig egyre nagyobb közösségekbe tömörültek. Mivel egyre több szárazföldre volt szükségük, hamarosan elkezdődött meg a lagúnák rovásainak feltöltése.

A sok kis szigetecske között csatornák kezdtek kialakulni, és a Rialto-szigeten hamarosan létrejött a városközpont, amely napjainkban is ezt a szerepet tölti be. A közösségi együttműködés 697-re vált annyira szorossá, hogy közös vezetőt válasszanak.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved