március 29. – Brexit


kidsnews (127éves) - 4 éve

Mindennapjainkban folyamatosan zajlik az európai történelem egyik meghatározó eseménye, amiről biztosan több fejezet lesz majd a jövő történelemkönyveiben. Tavaly ezen a napon Theresa May, brit miniszterelnök elküldte a kilépési szándéknyilatkozatát Az Európai Tanács elnökének (Donald Tasknak). Az elmúlt egy évben komoly politikai vitákat kiváltó kérdés népszavazással dőlt el, így elvileg nem lenne helye vitának, hiszen tudni lehet mi volt a választók szándéka.

Csakhogy nem egyszer merül fel, hogy ha újra szavazhatnának, és ezúttal nem becsülnék alá a tétjét a szavazásnak a választók, nem ez az eredménye lenne a voksok összesítésének. Ezért a brit politikában sokszor merül fel az új népszavazás a ötlete, hiszen a mai napig nem tisztázott, hogy ki fog jól járni a kilépéssel, de gazdasági elemzők szerint az angolok nem, az biztos. Van, aki szerint ennek ellenére sem szeretnének az állampolgárok uniós tagok maradni, míg más politikusok a bennmaradás mellett érvelnek. Az angol társadalmat és európai nagypolitikát is megosztó kérdésnek valóban jelentős tétje van, hiszen a britek nélküli Európai Unió biztosan más képet és erőviszonyokat fog mutatni.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.2017 Kidsnews | All rights reserved