Március 6. – Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap


kidsnews (127éves) - 4 éve

Március 6-án van a Nemzetközi Energiahatékonyság Világnapja. Az emberiség energiaigénye miatt a Föld készletei rohamosan fogynak, ezért fel kell hívni a figyelmet a rendelkezésre álló energiaforrások minél hatékonyabb felhasználására, a felesleges pazarlás megszüntetésére. Az energia nagyon kis része származik csak alternatív, újrafelhasználható energiaforrásokból hazánkban, így előállítása rengeteg üvegházhatású gázt bocsát ki a légkörbe.

A fogyasztói szokásainkat úgy kell igazítani és megváltoztatni, hogy az energiát a lehető leghatékonyabb módon használjuk fel otthonainkban. Alkalmazzunk energiatakarékos fényforrásokat, mivel ezek kevesebbet fogyasztanak, és hosszabb az élettartamuk is. Tudtad, hogy míg Dél-Afrikában rövidesen kifogynak a vízből addig mi, ivóvízben fürdünk és ezt használjuk a vécé öblítésre is?

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved