Medvehagyma az utóbbi évek legnépszerűbb fűszernövénye


kidsnews (127éves) - 4 éve

Nehéz megmondani ki mennyire ismeri vagy szereti. Az biztos, hogy gasztro körökben a tavasz kezdetét ennek a fokhagyma illatú növénynek a szárba szökkenésétől számítják. Az ízletes szendvicsekre, sajtkémekre is kitűnően illő növény felhasználása igen sokoldalú. Készíthetünk belőle mártást, levest, pestót, használhatjuk még tésztákra is. Süthetjük aprósüteménybe, pogácsába, tehetjük salátába vagy fűszervajba.

Nincs is olyan növény, amelyik úgy tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért mint a medvehagyma, de az álmatlanságot is. Kitűnő a felső légúti megbetegedésekre, így tavasszal ez különösen fontos lehet, gyógyítja az idült köhögést, és remek hurut ellen.

 

Medvehagymás szendvicsek és egy gnocchi ötletek: 

Megkensz egy szelet kenyeret kacsazsírral, Megszórod apróra vágott medvehagymával. A kacsazsírt helyettesítheted sajtkrémmel, vajjal és jóminőségű tejföllel is. Ha ez így túl száraz lenne és hústalan, nyugodtan megbolondíthatod egy kis sonkával, hússal is.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.2017 Kidsnews | All rights reserved