Mégis a malacok győznek? Bezárt a Rovio londoni stúdiója.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Annak ellenére, hogy a cég dinamikus profitnövekedést produkált a 2009-es Angry Birds elindítása után, a játék népszerűsége 2015 után már jelentősen csökkent, de még így is a 2016-ban bemutatott azonos című film 350 millió dollár jegybevételt produkált a mozikban.

Az Angry Birds játék lényege, hogy a felhasználónak egy hatalmas madárlövő csúzli segítségével kell a különböző színű, méretű és formájú szuicid( öngyilkos hajlamú) beállítottságú madarakat építményekre kilőni, azért, hogy az ott megbúvó malacfejeket megsemmisítse.

A humoros játékot 2010 egyik legkiemelkedőbb sikerének, illetve a legsikeresebb mobil alkalmazásnak tartották. A fejlesztők az évek során számos ingyenes frissítéssel és bónusz tartalommal ellátták programjukat, de önálló szoftverek is megjelentek ünnepek vagy valamilyen promóció alkalmából.

A finnországi székhelyű cég már korábban is figyelmeztette a londoni irodáját, hogy a márka bevételei drasztikusan esnek és 2018-ra már 40%-os csökkenést prognosztizáltak.

Ezt követően a Rovio játékfőnöke, Wilhelm Taht pénteken lemondott, amelyet követően a cég részvényeinek értéke 50%-kal csökkent. A cég szóvivője ennek ellenére azt mondta, hogy a bezárás mögött egyszerű ok áll, a Rovio Finnországban és Svédországban szeretne koncentrálni a munkára hiszen – mint mondják – 2019 re várható a madaras játék folytatása.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

 Forrás:

bbc.com,wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved