Muhammad Najem a hétköznapi hős


kidsnews (127éves) - 4 éve

E heti menő arcunk egy átlagos 15 éves srác, aki szeret szelfiket és videókat készíteni. Eddig semmi különös, tulajdonképpen bármelyikünk lehetne. Muhammad Najem (mert, hogy így hívják) helyezte azonban mégis más mint nekünk, a békés Európában élőknek. Muhammad Szíriában él, vagyis jobban mondva próbál életben maradni, és közben üzeneteivel informálja a világot az ott látható borzalmakról, aminek ő ilyen fiatalon a részese és egyelőre a túlélője is – szerencsére.

 

Az embereknek tudniuk kell mindenről, ami Szíriában történik” – mondta a CNN-nek. “Szeretném folytatni a tanulmányaimat, és újságíró akarok lenni, amikor felnövök.”

Najem az egyik videójában a tetőn áll és eközben robbanások hangjait hallani a háttérben, egy másik bejelentkezésében arról beszél, hogy a politika szereplői hogyan vették el a gyermekkorát, amihez joga lett volna neki is, ahogyan az világ összes gyermekének joga volna.

Beszél a borzalmakról, amit át kell élnie arról, hogy kamaszként nem az engedetlenséggel és lázadással kell megküzdenie, az ő vagy barátai számára nem a szobafogság vagy a szülők kiakadásának kockáztatása jelenti a mindennapok problémáját, hanem a háború szörnyűségének megtapasztalása.

Ez a tinédzser interjúkat készít a barátaival és osztja meg azokat folyamatosan a világgal. Egyszóval 15 éves korára sokat tapasztalt és látott haditudósítóként éli mindennapjait. Gondolkodó emberként próbálja képei erejével cselekedésre bírni a világ lakosságát, hogy nem engedje, hogy ez a szörnyűség folytatódjon. Maximum főhajtás Muhammad Najem előtt, aki megmutatta, hogy van emberség és értelmes gondolatok a legnagyobb őrület közepette is, és lehet hétköznapi hősként küzdeni a minket ért sérelmek ellen fegyverek és erőszak nélkül is.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

bbc news

2017 Kidsnews | All rights reserved