EMBER MÁRK EGY OLTÁRI SRÁCTÓL AZ OLTÁRI CSAJOKRÓL


Papp Júlia (16éves) - 4 éve

Az Oltári csajok az RTL II sajátgyártású telenovellája – Kalamár Tamás, a Barátok közt volt producerének és stábjának vadonatúj remekműve –, ami 2017. októbertől 2018. március 30-ig minden hétköznap fél kilenckor új epizóddal jelentkezik.

A történet Budapesten játszódik, főszereplője három nővér, Erdész Angéla (Horváth Sisa Anna), Erdész Hajnal (Hartai Petra) és Erdész Piros (Michl Juli), akiknek a nyugalmas életét felkavarja egy kisebb pénzügyi probléma, amire az egyetlen megoldás a minél hamarabbi házasság, és az azzal járó hatalmas hozomány, amit a gazdag nagynéni (Hűvösvölgyi Ildikó) jóvoltából kaphat meg az az Erdész-lány, aki először köt házasságot. A lányok körül három fiú legyeskedik: Farkas Márk (Jaskó Bálint), aki attól eltekintve, hogy az első epizódban még Hajnallal készül a közös esküvőjükre, Angélára hajt. Hegyi János (Dér Zsolt), aki gyerekesen felnőtt, Hajnal felé kacsingat, továbbá Herczeg Kornél (Ember Márk), akinek életét több súlyos titok, nem egy kellemetlen hazugság, és egy erkölcstelen édesanya nehezíti. Ő Piros bájáért esedezik – egyelőre titokban.

Kornélnak volt egy régi élete egy lánnyal, sok pénzzel és ragyogással, amit otthagyott, amikor egy szerencsétlen baleset során a leendő menyasszonya, Fehér Rózsa kómába esett. Az új életét egy budapesti bérház gondnokaként kezdi meg, azzal a céllal, hogy olyan életet élhessen, amibe nem szól bele a pénz, amiben majd nem azért fogják őt szeretni, mert gazdag. A gondnoki állásában hamar megtalálja helyét, főleg úgy, hogy – egy véletlen folyamán – vele egy házban élnek Erdészék, akik közül Pirossal hozza össze a sors. Piros természetesen teljesen beleszeret a gondnokfiúba, akinek imponál a lány bája, az elesettsége – de legfőképpen az, hogy nem azért szereti, mert pénzes családból származik. Legalább harminc epizódig nem tudja Piros, hogy az ő hercege valójában egy álruhába bújt királyfi (pontosabban Herczeg), és további tíz epizódig fogalma sincs arról, hogy Kornélnak van egy kómában fekvő barátnője. Aztán a 100 részes sorozat 50. részében Kornél kilép a bizonytalanságból, amit a két lány közötti ugrálás okozott, és kitárja érzéseit Pirosnak.

A telenovella zseniális húzásai közé tartozik, hogy ezzel szinte egy pillanatban felébred féléves kómájából Rózsa. És ekkor kényszeríti Kornélt a helyzet a két lány közötti döntésre: Rózsát válassza, aki a régi életének szerelme volt, akinek szüksége van rá, vagy Pirost, aki az új életével együtt maradna neki, és akivel úgy élhet, ahogyan szeretne, nem lenne a pénz alkotta korlátok közé szorítva.

Január végén volt szerencsénk beszélgetni Ember Márkkal, aki elmondhatja magáról, hogy ő izgult a legjobban Kornél sorsán. Lássuk csak, hogyan zajlott ez a sorozatban!

kidsnews: Te milyen döntést hoztál volna a történet végkimenetelétől függetlenül Herczeg Kornél helyében a Piros-Rózsa kérdésnél?

Márk: Fogalmam sincs. Nem tudom. Azt tudom, hogy Kornél nagyon rosszul kommunikál, nagyon rosszul fogalmazza meg a gondolatait. Egyszerűen nem találja a szavakat. Másrészt pedig az is van, hogy túlságosan az anyja befolyása alatt áll. Mostanában olvasgatom a legújabb részekhez a kommenteket, amik nagy része abból áll, hogy „Milyen hülye már a Kornél, hogy nem veszi észre, hogy az anyja kever a háta mögött” meg hasonlók, de abba nem gondolnak bele az emberek, hogy igen, te kívülről látod ezt a nőt, de a Kornélnak ő az anyja. Hiába látja a Kornél, hogy az anyja nem éppen az erkölcs példaképe, neki mégiscsak az anyja. Az ember hiába tudja, hogy a szüleinek vannak olyan dolgai, amikkel nem feltétlenül ért egyet, ők mégiscsak a szülei, nehéz a leválás. Ez teljesen természetes.

Herczeg Lili folyamatosan rossz döntéseket hoz. De ha empatikus vagy felé, akkor láthatod, hogy ő azt gondolja, hogy tényleg tudja azt, hogy mi kell a családnak és a fiának, ő mélyen hisz abban, hogy segíteni fog azzal, ha kilobbizza, hogy a Rózsával legyen Kornél. Nagyon nehéz helyzetben van ez a srác, és azt gondolom, hogy nincs jó megoldás, az biztos, hogy nem jó ahogy ő most viselkedik Pirossal, vagy ahogy nem tud egyszerűen igazán őszinte lenni, pedig pont arra teszi fel az életét, hogy őszintén és tisztán éljen…

Ehhez pedig az társul, hogy a Pirosnak sem túl erősek a kommunikációs képességei…

És amikor ez a két ember összetalálkozik, akkor az maga a katasztrófa! Miközben hozzátenném, hogy ennyire egymáshoz illő két ember… én nagyon sajnálnám, ha ők most ennek kapcsán végleg szétmennek… Nagyon díjaztam egyébként, hogy az első csók után ébredt fel Rózsa… Hatásában ez így nagyon izgalmas.

Volt, hogy szidtad a Kornélt?

Volt. Volt, hogy megkaptam a szövegét, és csak ültem, és fogtam a fejemet, hogy „Ne csináld! Nem igaz! Nem igaz! Ne csináld!” – meséli. – De aztán csinálta – teszi hozzá nevetve.

A forgatások során milyen emlékezetes sztorik voltak?

A kedvenc ilyen sztorim, egy kórházi jelenet közben volt. Úgy van felépítve a díszlet, hogy van egy nagy stúdiókomplexum a kültéri helyszínekhez közel, emellett pedig az RTL Reggeli stúdiója kap helyet. Van egy kórházi folyosós jelenetem, amiben Kornél az 51. epizódban ül kint a kórterem ajtaja előtt, és egy nagyon nehéz döntés előtt áll: be fog menni Rózsához, először azóta, amióta felébredt a féléves kómából. Én éppen ültem kint egy széken, próbáltam összeszedni az összes gondolatomat ezzel az üggyel kapcsolatban, amikor egyszer csak azt hallom, hogy valami huhog… – itt elkezdett a klasszikus módszerrel huhogni, ezzel imitálva a helyzet abszurditását.

A Reggeli stúdióban éppen egy bagoly volt a vendég. Végül odáig jutottunk, hogy nem tudtuk felvenni a jelenetet, annyira áthallatszott a bagoly. Én annyira ideges lettem… – meséli nevetve. – Most ezen már nagyon tudok nevetni, de akkor rettenetesen pipa voltam. Bulizásra soha nem volt idő, kőkeményen forgattunk…

A többiek nem ezt mondták!

Tényleg? – kérdi nevetve – Mondjuk, ha baglyok huhognak a szomszéd stúdióban… na, de visszatérve a forgatásokhoz. Mindig egy héttel előre kaptuk meg a forgatókönyvet, öt epizódot tudtunk előre… és akkor bent voltunk a stúdióban reggel hattól akár este tízig is. Azért nagyjából tudtam, hogy mi lesz a Kornél dilemmájának a vége, mindenki kapott egy összegzést a karakteréből, hogy honnan, min keresztül, hová fog eljutni.

 

Hihetetlen volt, amikor beviharzott az ajtón Márk, hirtelen azt éreztem, hogy Herczeg Kornél áll előttem, de tíz perc múlva kénytelen voltam újragondolni a dolgot: Márknak sok szerepe van mostanában a színházban, más és más karaktereket játszik, de minden színházi szerepébe váltakozva bújik bele. A nézők számára Kornél karaktere az, amiben a legtöbbször látják, hiszen egy fél évig minden hétköznap nyomon lehet követni Herczeg Kornélt, ahogyan keresi az élet értelmét mindenféle – a hátterét tekintve igen egyedi – körülmények között.
Az interjú alatt volt pár olyan mozdulata, amikben biztos voltam; Kornéltól tanulta őket. Ilyen az igazi színész, meggyőződésem: tanítja a szerepeit és tanul a karaktereitől!  

    Az interjú elkészítésében Aurora volt a segítségemre.

 

Michl Juli és Ember Márk hamarosan őszintén mesélnek nekünk mit gondolnak az intimitásról, a szerelemről, a baráti és családi kapcsolatokról, Ne maradj le! Kövess minket youtube csatornánkon is! 

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved