Tai Chi a természetes áramlás


kidsnews (127éves) - 4 éve

Reggelente már hallani a madarak csicsergését, lassan fellélegzik a természet a fagy jeges szorításából. Szinte kézzel foghatóan érezzük a természet csábítást a szabadban töltött időre. A világot járva nem egy nagyváros parkjaiban látunk keleti formagyakorlatokat végző kisebb-nagyobb csoportokat. Ahol az egészen pöttömöktől az nagymamáig mindenki együtt mozog és végzi a gyakorlatokat. Ez a Tai Chi.

Napjainkban a tai chi számos formája elsajátítható bárhol a világban. A sokszor „finom” harcművészetként emlegetett sport valójában egy belső stílusú kínai harcművészet, amely az ellazítás és az elengedés alapelvét hangsúlyozza az alkalmazásokban és a mindennapi életben is.

A Raja jógával rokon, a tudat és a belső energia tudománya a tai chi. A mozgás alapjául szolgáló 13 lépést, úgy is mondhatjuk, hogy az első formagyakorlatot egy taoista remete szerzetes dolgozta ki a XII. században.

Természetesen több iskola és stílus is ismeretes, de alapvetően öt nagy iskolája létezik a tai chi-nak, amelyekben javarészt több tucat lépésből álló formagyakorlatokat tanítanak.

A  Tai Chi kortól függetlenül mindenki által megtanulható. A finom lassú mozdulatokból felépülő mozgásforma lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját képességeinek megfelelően gyakorolhassa a mozdulatokat.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait

 Forrás:

bhaktikutir.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved