A világ legnagyobb szélturbinájának terveit leplezték le Párizsban


kidsnews (127éves) - 4 éve

Abban mi fiatalok mind egyetértünk, hogy a jövő az alternatív energiáé, éppen ezért nagy öröm, amikor egy egy világcég is képes az új irányba fordulni. Március 1-jén a GE megújuló energia részlege mutatta be Párizsban a világnak az új és a világ eddigi legnagyobb szélerőművét.

A Haliade-X 260 méter magas lesz, kapacitása 12 megawatt, lapátjainak hossza 107 méter. A program tervei szerint az Északi-tenger német határvonalában felállított turbinák képesek lesznek évente 16 ezer európai háztartást ellátni energiával.

A business insider korábban közölt írása szerint a világ teljes energia szükségletének ellátásához 3 995 434 szélturbinára lenne szükség, ami valójában egyáltalán nem tűnik kivitelezhetetlenek. Éppen ezért a világban egyre több helyen dolgoznak fejlesztő mérnökök és kutatók együtt, hogy minél nagyobb kapacitással dolgozó szélenergiát termelő telepeket hozzanak létre.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

www.gerenewableenergy.com

2017 Kidsnews | All rights reserved