Április 15. – Ezen a napon született Leonardo da Vinci


kidsnews (127éves) - 3 éve

1452-ben, ezen a napon született Leonardo da Vinci a legismertebb itáliai polihisztor. Festő, feltaláló, tudós, matematikus, hadmérnök, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író volt egy személyben, miközben még jól is énekelt. Sajnos fogalmunk sincs hogyan nézhetett ki fiatalon, sőt idősebb korából is mindössze egyetlen róla készült kép maradt fenn.

Tudjuk, hogy kiváló festőművész volt, de a műszaki dolgokra is igen fogékony. Számos bonyolult műszaki konstrukciókat ábrázoló rajz maradt utána, amelyek olyan aprólékos megjelenítéssel készültek, hogy alkalmasak voltak magát a szerkezetek működését is bemutatni. Tervei között megtalálhatók a tengeralattjáró, a búvárruha, a helikopter, az autó és a sorozatlövő ágyú rajzai is, amelyek a reneszánsz világban még gondolati szinten sem voltak a mindennapok részei.

Leonardo, hogy az emberi testet megismerje gyakran végzett illegális boncolásokat. A Vitruvius-tanulmány az emberi test méretarányait volt hivatva felmérni és elemezni.

Élete során rengeteg jegyzetet és rajzot készített az emberi testről is amihez illegális boncolásokat végzett. Hihetetlenül pontos anatómiai rajzaival évszázadokkal megelőzte korát.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

http://davincistudio.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved