Április 20. – Ezen a napon született Adolf Hitler


kidsnews (127éves) - 4 éve

1889. április 20-án megszületett az emberiség történelmének egyik legnagyobb szörnyetege, Adolf Hitler. A pár évtizeddel későbbi, szégyenteljes tetteit már mindenki ismeri, így inkább összeszedtünk néhány érdekességet, amit nem nagyon említenek történelem órákon.

1.

Hitler rossz tanuló volt, hatodikosként megbukott és osztályt ismételt.  Később csak a harmadik próbálkozásra vették fel főiskolára, de rövid időn belül ki is csapták.

2.

Hitler elmondása alapján egyetlen embert szeretett és ez az édesanyja volt. Fényképét állítólag mindig magánál hordta és ez a kép még az öngyilkosságakor is nála volt. Hitler 18 éves volt, amikor Klara Pölzl meghalt rákbetegségben, és mint ahogy azt A Mein Kampfban megírta: ekkor kiveszett belőle minden szeretet.

3.

A kis Adolf négyévesen beleesett az Inn folyóba és majdnem belefulladt, de egyik társa, Johann Kühberger beugrott utána a vízbe és megmentette az életét.

4.

Hitler szülei közeli rokonok voltak, ezért kormányzati engedéllyel köthettek csak házasságot, mivel a vérfertőző viszonyokat a törvény nem engedte.

5.

Rettenetesen szégyellős volt, soha nem mutatkozott ruha nélkül senki előtt sem. Ennek oka állítólag az volt, hogy több egészségügyi gondja közül az egyik, az úgynevezett Klinefelter-szindróma miatt kifejezetten nőies testalkata volt. Még az orvosai előtt sem vetkőzött le és mindig egyedül mosakodott. Kabátját, zakóját még a legnagyobb melegben sem vette le sosem.

6.

Hitler imádta a műszaki dolgokat és különösen az autókért rajongott, miközben azonban ő maga sohasem volt képes megtanulni vezetni. Ennek pontos oka máig ismeretlen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

http://tortenelemcikkek.hu http://olvass-erdekessegeket.blog.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved