Április 21.- Romulus és Remus ezen a napon alapítja meg Rómát


kidsnews (127éves) - 4 éve

A legenda szerint Kr. e. 753. április 21-én alapította meg Romulus és Remus Róma városát. A háború istenének ikrei a település létrehozására azt a helyet választották, ahol az anyafarkas a tejével táplálta őket. A Rómaiak ezután a félsziget, majd később Európa nagyobbik részét is az uralmuk alá hajtották. Az évforduló alkalmából itt van néhány érdekesség, amit biztosan nem tudtál Rómáról.

1.

Az emberiség történetének első „plázája” Traianus császár idejében épült fel Róma területén, 150 üzletet találtál volna benne.

2.

A legtöbben tudtak olvasni Rómában, de soha nem volt iskolakötelezettség a városban. A helyiek egészen egyszerűen úgy tartották, hogy ez a család magánügye, de ennek ellenére a legtöbben kényszer nélkül is vitték iskolába a gyerekeket.

3.

Az ókori Rómában adót vetettek ki a pisire, mivel  ammóniatartalma miatt gyakran használták fel a ruhamosáshoz. A “mosószert” persze kereskedelmi forgalomba is hozták, így adózni is kellett utána.

4.

A gladiátorok vérét gyógyhatásúnak hitték és többek között az epilepszia, valamint a meddőség kezelésére is használták. Ma már igen kiábrándító, de tudjuk: a pénzéhes kereskedők  sokszor már a viadalok alatt, az arénában forgalomba hozták a frissen eltávozott harcosok vérét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

torimaskepp.cafeblog.hu mult-kor.hu, www.rubicon.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved