Április 23. – Ma van a könyv és a szerzői jogok világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

1995-ben Párizsban, katalán felvetésre határozott úgy az UNESCO, hogy minden év április 23-án ünnepeljük a könyv és a szerzői jogok világnapját. Az mai nap célja, hogy figyelmünk középpontjába kerüljön az olvasás fontossága, valamint a szerzői jogok tiszteletben tartásának igénye.

A plágiumok évszázadában már az utóbbi is különösen fontossá vált. Az online tér előretörésének következtében ugyanis nagyon könnyen kerülnek a szellemi termékek engedély nélküli megosztásra, jogosulatlan felhasználásra, vagy felhatalmazás nélküli sokszorosításra.  Ennek persze van aki örül, de azt tudomásul kell venni:  ha nem tudjuk saját magunk előállítani a terméket, akkor illik azoknak az embereknek a munkáját anyagilag elismerni, akik ezt létrehozták.

Fontos tehát, hogy szeressünk olvasni és tiszteljük az írókat, akik megajándékoznak minket számtalan csodával, amelyeket ragyogó elméjük és fantáziaviláguk legmélyebb bugyraiból ásnak elő számunkra.

 Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved