Április 24. – A Kísérleti Állatok Védelmének Világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

Legtöbbünk már a címszavak hallatán irtózik a gondolattól, hogy állatokon kísérleteket hajtsanak végre. Tényleg kegyetlen gyakorlat, de ha őszinték akarunk lenni, akkor azt is be kell látni, hogy az állatkísérlet már hosszú ideje részese a tudomány fejlődésének, és nélkülözésük árán olyan betegségek okoznának még mindig fejtőrést mint a malária, vagy a himlő.

Az biztos, hogy napjainkban már az állatkísérletekre tartott állatok esetében is nagyon komoly szabályozás van arra, hogy méltó körülmények között élhessenek ezek az állatok is, és ezeket a szabályokat folyamatosan igyekeznek finomítani, hogy egyre jobb helyet biztosítsanak számukra.

Ugyanakkor fontos kitérni rá, hogy amíg az orvostudomány, a gyógyszer tesztelések esetében lehet érvelni a nélkülözhetetlensége mellett, addig a világ kísérleti állatállományának nagyobb részét a kozmetikai iparban használták. 2013 óta azonban Európában már betiltották az állatokon tesztelt kozmetikai termékek forgalmazást.

 Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved