Április 27.- Ezen a napon hunyt el Fernando Magellán


kidsnews (127éves) - 3 éve

1521. április 27-én, Mactan szigetén vesztette életét Fernando Magellán a Föld gömbölyű voltát bebizonyító felfedező. Az eredetileg Fernao Magelhas-nak keresztelt portugál hajós 1519. szeptember 20-án, Sanlúcar kikötőjéből, öt spanyol hajó parancsnokaként indult el nyugatra, a történelem első világkörüli útjára. Magellánnak állandó problémákkal kellett szembenéznie az útja során. A legénységet az éhezés és a betegségek tizedelték, és a spanyol tisztekkel való konfliktusa miatt pedig még egy lázadás is kitört. 

A 3 évig tartó expedíció célja a Fűszer-szigetek nyugatról való felkeresése, és a spanyol korona számára való birtokbavétele volt

A végzetes napot megelőzően alig 60 fős különítményével szállt partra a Délkelet-Ázsiában lévő Mactan-szigetén, amelynek uralkodója nem akart behódolni a spanyol koronának. Bár a modern fegyverzet miatt legyőzhetetlennek tartották magukat a tengerészek, a sziget sűrű növényzete hamar kiszolgáltatottá tette őket a hatalmas túlerőnek. Magellán az ütközetben megsebesült és meghalt a testét pedig elragadták a bennszülöttek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

ng.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved