Április 7.- Ma van az Egészség Világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

1948. április 7-én lépett életbe a WHO, az Egészségügyi Világszervezetet alapokmánya, így ezen a napon tartják az Egészség Világnapját. Arról, hogy mi az egészség már egy hosszabb cikkben írtunk korábban.  A WHO legfontosabb feladatai egyébként az elmúlt évtizedekben szinte semmit sem változtak. Világszintű iránymutatást kell nyújtson az egészségügy területén, miközben együtt kell működjön az országok kormányaival a nemzeti egészségügyi programok tervezésében, irányításában és értékelésében. Feladata a megfelelő egészségügyi technológia kifejlesztése és átadása,, illetve a kiterjedt segélynyújtási, kutató- és irányítási tevékenység végrehajtása az egészségvédelem minden területén.

A szervezet irányító testülete a 193 tagállamból álló közgyűlés, amely minden évben ülésezik. Döntéseit és politikáját a Végrehajtó Testület valósítja meg, amely kormányok által kinevezett 32 egészségügyi szakemberből áll.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

www.who.int

hu.wikipedia.org

 

2017 Kidsnews | All rights reserved