Április 8.- Az Emberszeretet világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

A mai napot az Emberszeretet világnapjaként tartják nyilván, de ennek vonatkozásában nem sok információ áll rendelkezésre a világhálón. Vajon mi az oka, hogy gyakorlatilag lehetetlen utánajárni az eredetének? Most akkor hogyan ünnepeljünk? A mai nap sem lesz más mint a többi?

Mi lenne ha ma mégis megpróbálhatnánk megváltoztatni a dolgokat. Mi lenne ha legalább ma előtérbe helyeznénk a tiszteletet, a szeretetet és a toleranciát?

A hivatalos meghatározás szerint a szeretet: a másik ember vélekedésének, gondolatainak, álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen egy nagyobbat hoznia.

“Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkíséreled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: „Igen, igen!” Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene.”

Márai Sándor: Füves könyv

(részlet)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

wikipedia, n.zsoka.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved