Átadták Pest megye első elektromos rendőrautóját


kidsnews (127éves) - 4 éve

Zsámbékon ünnepélyes keretek között adták át a Budaörsi Rendőrkapitányságnak azt a zéró károsanyag kibocsátású, elektromos rendőrautót, amely Magyarországon elsőként a fosszilis üzemanyaggal működő társaival teljesen egyező rendőrségi felszerelést kapott.

A gépkocsi beszerzését a helyi önkormányzatok tették lehetővé így a körzeti megbízottak egy igen korszerű, biztonságos, környezetbarát gépkocsival felügyelhetik településeiket.

Mint ahogy azt korábban is megírtuk reneszánszát éli az elektromos autózás és az sem példanélküli, hogy rendvédelmi szervek teljesen elektromos gépkocsikat rendszeresítenek járőrszolgálati feladatok ellátására.

A portugál PSP (Polícia de Segurança Públicaa), amely jellemzően nagyvárosokban gondoskodik a rendfenntartásról, már 2012 nyarán, nyolc darab teljesen felszerelt Nissan Leaf-el egészítette ki járőrflottáját.

Ha a napi közterületi szolgálat kilométer igényével összevetjük az elektromos gépkocsik hatótávját, energia költségeit, akkor egy ilyen járőrautó nem csak környezettudatos, hanem egy igen költséghatékony választást jelent.

 

 Forrás:

kép: kidsnews.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved