Az a bizonyos első csók


kidsnews (127éves) - 3 éve

Legtöbbünket – a tapasztalatlanságunk okán – szorongó érzés fog el, ha az első csókra gondolunk. Járatlanságunk amúgy nem biztos, hogy hátrány, hiszen akármilyen tapasztalt csókkirály valaki, a csókon mindig aggodalmaskodni fogsz. Főleg akkor, amikor olyan emberrel találkozol, akihez igazán vonzódsz.

Az első és legfontosabb – és ezt érdemes jól az eszünkbe vésni –, hogy a másik ember iránt táplált érzelmeink miatt érezzük a csókot, vagy az együttlétet a másikkal jónak vagy akár az ellenkezőjének. Ha a kémia működik, akkor úgy sem kell izgulni miatta 😀  Szóval ne stresszelj a technikán mert nem az a legfontosabb.  Azonban egy–két alapelvet megfogalmazhatunk, ami a segítségedre lehet, hogy magabiztosabb legyél, amikor elérkezik ez a pillanat.

Legfontosabb, hogy figyelj a másikra, mert ha valami előre legyártott forgatókönyv alapján próbálsz villantani, elkerül majd a lehetőség. Legtöbben megérezzük, ha elérkezett az alkalom, testünk akaratlanul is küld jeleket a másiknak, amelyekre érdemes odafigyelni.

Ha például a partnered tekintete többször elkalandozik a szádra, amikor elhalkul a világ és kívülről látod magatokat, szinte biztos, hogy elérkezett a pillanat.  Érdemes kivárni ezt, mert ha csak letudni szeretnéd – hidd el – lemaradsz valami egészen remek érzésről.

Sokan olyan abszurd filmeken nőnek fel, amik a legtöbb esetben nem a valóságot ábrázoljak, és őszintén merem állítani, hogy senki sem élvezi, ha agresszívan falhoz szorítják, lefogják a fejét  és összenyálazzák a fél arcát, egyszóval erőszakosan nyomulnak rá.

SOHA NE LÉGY AGRESSZÍV! VAGY ERŐSZAKOS!

És az erőszakos alatt nem csak az fizikai erőszakot értem, hanem azt is, amikor csak a saját célod és igényed foglalkoztat, eközben nem veszed figyelembe, amit a társad szeretne. Hidd el lesz, amikor elérkezett a te időd és természetesen meg tudod majd tenni, amit szeretnél.

Ne stresszelj túlságosan, enged át magad az érzésnek. Ez nem egy vizsga, ahol meg kell felelned, hanem a neked tetsző partnered próbál megcsókolni.

Szóval ne gondolkodj, egyszerűen add át magad a pillanatnak és az érzéseknek!

Néhány gyakorlati tanács, ami segíthet:

A  tökéletes csók ádáz ellensége a kellemetlen lehelet, de nem érdemes ezt túlpörögni, mert olyan nem fog történi, hogy a fogmosás után a szobádba tartva futsz össze épp a kiszemelt delikvenssel. Szóval tartsd be az alapszabályokat: Moss fogat minél többször, de reggel és este mindenképpen. Egyél és igyál rendesen, tarts magadnál lehelet frissítőt.

Randi előtt és közben érdemes elkerülni az erős szájszagokat okozó ételeket, mint a hagyma fokhagyma stb. Ha biztosra akarsz menni érdemes egy almát megenni vagy cukorkát használni, viszont a rágót nem ajánlom, mert zavarni fog csók közben, ha nem üres a szád.

Kezdésnek egy finom puszi, ami a szájat alig érinti tökéletes lesz, aztán hagyj egy pillanatnyi szünetet, akár egy picit el is távolodhatsz tőle, hogy lásd, milyen reakciót váltottál ki belőle.

A következő puszi akár tarthat hosszabb ideig is, vagy ha szeretnéd: belefér több, apró, finom csók is.  Ha ez viszonzásra talál, jöhet a következő lépés. A szádat is megnyithatod finoman, csak annyira, amennyire úgy érzed, hogy kellemes.

Ha ez még mindig jó érzés mindkettőknek, akkor akár a nyelveddel is lehetsz bátrabb. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal fald fel a párod! Csak picit dugd át a nyelvedet a másik szájába, de ez legyen inkább egy simogatás. Amikor a párod viszonozza, jöhet a szenvedély is. De azért ne felejts el figyelni rá továbbra sem.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved