Eggxtrém sportok


kidsnews (127éves) - 4 éve

A húsvéti ünnep a legtöbb családban a tojás és a sonka bűvöletében telik, ez a pihenés és a vendégeskedés időszaka, amikor sportolni leginkább csal a húsvéti nyúl szokott. Az ünnep cuki, ikonikus állata leginkább a család aprónépének fojtó szeretete miatt szeretne nyúlcipőt kötni.

A tojás nem csak étel, hanem sporteszköz is lehet, sőt ebből az eggxtrém sportból világbajnokot is avatnak évek óta. A sportolók nem csak egyéni, de csapat és összetett versenyekben is bizonyíthatnak. A több, tojásos sportág versenyzői kemény megméretése a tojásdobás, és elkapás törésmentesen, a homlokon szétcsapás úgy, hogy a beltartalom nem loccsanhat szét.

 

 

Ahogy a kisfilmben is látszik ez közel sem egyszerű feladat a versenyzők számára.  Sajnos hazai csapatokról nem tudunk, pedig szívesen megkérdeztük volna a sportág művelőit is a megmérettetés és a sport nehézségeiről. Ha felmerülne benned, hogy te lennél az első, akit ez a sport érdekel további infókat a https://www.facebook.com/eggthrowing/ oldalon találhatsz.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved