Ez most komoly? Pisiből tiszta vizet és áramot is termelhetünk?


kidsnews (127éves) - 4 éve

Előző cikkünkben beszéltünk róla, milyen kísérletek folynak széklet és vizelet újra étellé alakítása kapcsán, most újabb érdekességgel érkeztünk ezen a téren.

Bill Gates neve talán nem ismeretlen, ezúttal porcelán trónusok világába kalandozik és alapítványa támogatásával indult meg a Bristol Robotic laboratóriumban az a kutatás, amely az emberi vizeletből próbál meg energiaforrást kialakítani. A sörfesztiválok wc számaiból ítélve korlátlan számú energiaforrást mikroorganizmusok hozzáadásával alakítják tiszta vízzé és energiává.  Hasonló víztisztítási eljárásokkal dolgozik magyar szennyvíztisztító is, erről bővebben ezekben az írásainkban olvashatsz.

A biztonságos és tiszta víz mellett itt még hasznos energiát is termelünk, ami az elkövetkező évtizedekben valódi kincs lehet bolygónkon. A vizelet már jó ideje izgatja a kutatók fantáziáját, ugyanis a pisiből táplálkozó baktériumok táplálkozás közben energiát adnak le. Ha ezt az energiát összegyűjtjük, képesek lehetünk világítani például olyan helyeken is ahova eddig nem tudtuk eljuttatni az elektromos áramot az egyéb kedvező hatásokról nem is beszélve.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

globalisfelmelegedes.info

2017 Kidsnews | All rights reserved