Görkorcsolya a trendiknek


kidsnews (127éves) - 3 éve

A görkori tipikusan olyan sport, amit legtöbbünk kisgyerek korban biztosan megpróbál, éppen ezért kevesen vannak, akik semmilyen tapasztalattal sem bírnak ebben a sportágban. Ennek ellenére Magyarországon minimális a görkorcsolyával a lábukon közlekedők száma a parkokban, vagy akár a suliba/munkahelyre menet.

Pedig ennek az Egyesült Államok nagyvárosaiban hatalmas kultusza van és legalább olyan vicces az európai szemnek a reggeli forgatagban görkorcsolyás hivatalnokokat látni, mint délben az öltönyös, járda szélén és földön ülő bankárokat hot-dogot majszolgatás közben.

A sportág egyik legnagyobb kerékkötője szerintem az esésétől való félelem, ezért fontos a megfelelő védőfelszerelés használata.

Viszont rengeteg előnye van a görkorizásnak, fejleszti az állóképességet és az egyensúlyérzéket, kitűnő zsírégető és szálkásító hatású. Így nem véletlen, hogy a női nem képviselői szívesen részesítik előnyben ezt a sportágat.  Főként a lábakat és a popsit erősíti. Az akrobatikus változata a testünk minden részét megmozgatja, de ehhez már kifejezetten erre tervezett pálya, védőfelszerelés szükséges. Sőt ezen a szinten érdemes egyesülethez is csatlakozni ahol szakedzők segítik munkánkat.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved