Hogy NE őrülj meg az első randi előtt


kidsnews (127éves) - 4 éve

Az első randi soha sem egyszerű, nincs az a tapasztalt randiguru, akiben ne merülnének fel a szokásos kérdések. Mit vegyek fel? Hova menjünk? Mit csináljak? Mit mondjak? Mit mutassak meg magamból? Nyugi, ez mindenkivel így van, tehát higgadj le, randitársad is pont ezeket a kérdéseket teszi fel magának mielőtt veled találkozik.

Nézzük az első kérdést – mit vegyek fel?  Semmi esetre se olyat, ami nem te vagy, és nem érzed magad benne kényelmesen. Legtöbbünk ilyenkor hagyja magát rábeszélni a környezetében lévőktől, hogy valami olyat vegyen fel ami cool, vagy szexi. Viszont, ha egész randi alatt azzal vagy elfoglalva, ami rajtad van és azon feszengsz, hogy jól áll e, mert idegen számodra az tuti nem lesz cool. Szóval válassz valamit ami tiszta, igényes és olyan ruhát, amit szívesen hordasz, az pont tökéletes lesz. Ne legyen túl extrém, se merészen dekoltált. Mottó: az egyszerű, nagyszerű és ez a sminkre is igaz.

Hova menjünk? Mit mondjak?

Hát itt érdemes egy kicsit belevonni a másikat, nehogy egy menő szusibárba menjetek mire kiderül, hogy allergiás a halra. Nyugodtan kérdezd meg mihez lenne neki kedve, és ha neked teszik fel a kérdést érdemes szégyenlőség nélkül megmondani mi lenne számodra megfelelő. Ha szerencsés vagy a helyszín már adja is a témát így, nem kell feszengve keresgélni. Javaslat: ha vacsit is terveztél intézd úgy, hogy sétáljatok oda, vagy előtte nézzetek meg egy kiállítást, bármit ami téma indító lehet. Sokszor ide sorolódik a mozi is, de első randira nem szerencsés, eltelik az idő és egymás megismerése helyett egy filmet néztek, ami csak szerencsés esetben tudja mindkettőtöket lenyűgözni.

Mit mutassak meg magamból?

Őszintén ki az, aki egy ilyen helyzetben a legjobb formáját hozza. Senki, így te se görcsölj ezen, próbáld meg önmagadat adni, és ha közben hülyeséget csinálsz, nyugodtan nevesd ki magad, mond ki, kérj elnézést. Ezzel remekül fel tudod oldani a feszültségeket, és nem kell azon aggódnod, hogy mit fog gondolni rólad. Így csak az derülhet ki mindkettőtökről, amit egyébként is tudtok. Azért vagytok ott, mert számít a másik, és igyekezetek meghódítani a másikat.

Téma hiányának elkerülésére érdemes pár gondolatot összegyűjteni otthon, ami tovább tudja gördíteni a kínos csendet. Ezek lehetnek minden napi általános dolgok, beszélgethettek a családról, az iskoláról, tervekről, kedvenc zenéről, könyvről. Ne félj magadról beszélni, de ne is mutasd be az életutad. Az arany középutat kell megtalálni. Viszont, ha egymásra vagytok hangolva, akkor nem kell ezen izgulni, mert minden további nélkül órákat tudtok átbeszélgetni anélkül, hogy észrevennétek hogy repül az idő.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák alkotói közösségünk írásait.2017 Kidsnews | All rights reserved