Irány a Mátra csúcsai bringával


kidsnews (127éves) - 3 éve

Könnyű családi, enyhe szintkülönbséggel futó kellemes bringa út, sima földút, aszfaltozott szakaszokkal. Egyszóval 19 km táv bárkinek teljesíthető a családból, ezért kellemes hétvégi program a kora nyári időben.

Az egyik ilyen választható lehetőség Mátraházán a szállodáktól vezet egészen a Bőgős-rétig, ahonnan közúton a Felső-Mátra összes települése megközelíthető. A túra aktuális kedvünk szerint variálható a Háromfalu templomához vezető turistaúttal, vagy esetleg a Vöröskő-kilátó meglátogatásával.

Illetve az Országos Kéktúra vonalán továbbindulva a Mátra északi oldalán eljuthatunk Fenyves-pusztára, ahol végig tekerhetjük a tanösvényt és az arborétumot.

Mátraházáról a másik irányba a Kékes oldalán indulhatunk el szintén az országos kék jelzésen, egészen Recskig, ahol egy szakaszon párhuzamosan fut majd a kék és a zöld jelzés. A zöld jelzést követve a Parád-Markaz vonalon tudunk számunkra vonzó úticélt választani.  Ha a híres Ilona-völgy gyönyörű vízesésére is kíváncsiak vagyunk, Parádon a sárga jelzést érdemes választani.Forrás:

erdeikirandulás.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved