Jókai-Napok Balatonfüreden


kidsnews (127éves) - 3 éve

Romantika, Színház, és Irodalom. A Jókai napokat  27. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden, ezzel is emléket állítva Jókai Mórnak, aki  a balatonfüredi villájában írta meg Aranyember című regényét. és a nyarakat is  gyakran töltötte Balatonfüreden, a városban számos emlékhelyet állítottak tiszteletére.

A programok közt bárki találhat kedvére valót: lesz zene, tánc, irodalmi séta, előadások, kiállítás, könyvbemutató, gyermekeknek kalandorképző és persze a Jókai bableves sem maradhat ki a sorból.

A első napon a  Festői szerelmek címmel a kecskeméti Katona József Színház művészei, Trokán Nóra és Kőszegi András idézik meg Jókai Mór alakját a Kisfaludy Galériában. Pénteken reggel térzene fogadja a látogatókat az Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a Jókai Mór-emlékház kertjében, délután pedig zenés irodalmi műsor szórakoztatja az érdeklődőket a Vaszary kávézó teraszán.

Szombaton rendezik meg a hagyományos bablevesfőző-versenyt a Kolosa-völgyben, ahol népzenei és néptáncos műsorok, geotúra valamint népi játszóház várja a családokat. A program zárónapján a Bozsik Yvette Társulat lép a közönség elé a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, ahol a tánc világnapja alkalmából a Pinokkió című táncjátékot adják elő Bozsik Yvette rendezésében.

Könyvvásár is  várja az érdeklődőket, a gyerekek rajzversenyen vehetnek részt, a felnőttek pedig kvízjátékkal tehetik próbára tudásukat a Kisfaludy színpad mellett, a résztvevők Jókai pólót és Jókai kötetet nyerhetnek.
A rendezvényen jelen lesznek Balatonfüred hazai kulturális partnervárosainak vezetői, szakemberei, az idén bemutatandó Jókai-napi kiskönyv ennek a nyolc városnak az 1848-as forradalomhoz való kötődését dokumentálja.2017 Kidsnews | All rights reserved