Kim Jong Un már a tárgyalóasztalnál.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Kim Jong Un Észak Koreai vezető múlt heti beszédében közölte, hogy országának nincs szüksége a továbbiakban nukleáris és rakétatesztekre, csatlakozik a globális nukleáris leszerelési folyamathoz és bezárja legnagyobb kísérleti telepét. A bázison egyébként 2006 óta hat kísérleti atomrobbantást hajtottak végre.

A Kim Jong Un, a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának plenáris ülésén meghatározta továbbá, hogy az ország az új politikájára – amely célja a gazdaság megerősítése- összpontosít. Kijelentette, hogy Észak Korea sohasem fog nukleáris fegyvert bevetni, ha nem éri közvetlen nukleáris fenyegetés.

A bejelentés napokkal azelőtt történt, hogy Kim Dzsong Un ma hajnalban találkozott Mun Dzse In dél-koreai elnökkel a két országot elválasztó demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban.

A Dél-Koreai elnöki hivatal sajtóközleményében akkor úgy reagált, hogy az észak-koreai, a tesztek befejezését kinyilvánító bejelentése jelentős előrelépés a Koreai-félsziget atomfegyver mentesítésében és igen kedvező környezetet teremt a mai Korea-közi, valamint az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti csúcstalálkozóhoz.

Némileg árnyalja a képet azonban, hogy kínai sajtóértesülések szerint az említett bázis egy 2017-es nukleáris teszt során erősen megrongálódott, beomlott így ott ha szeretnék sem tudnának folytatni semmiféle kísérletet. Bárhogyan van egy biztos a rakétás ember ma életében először tárgyalóasztalhoz ült korábbi ellenségével.

A Észak Koreai atomprogrammal korábban részletesen foglalkoztunk ebben a cikkben. 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

CNN

 

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved