Kincsünk a Föld címmel nyílt kiállítás a Hilton Budapestben


kidsnews (127éves) - 3 éve

Kincsünk a Föld címmel nyílt kiállítás a Hilton Budapestben, hazánk talán legismertebb luxus szállodájában. A Hotel vendégei között nemcsak tehetősebb turistákkal találkozhatunk, hanem filmsztárok és államfők is rendszeresen megfordulnak itt, ez talán még izgalmasabbá teszi a kezdeményezést.

Csütörtöktől május 14-ig lehet megtekinteni a szálloda ikonikus kerengőjében a Kincsünk a Föld tárlatot, amely több szempontból is egyedülálló, hiszen az épületrész már önmagában is egy építészeti különlegesség, ahol keveredik a XXI. századi exkluzív szálloda belső a XIII. századi domonkos rendi kolostor megmaradt és megtekinthető emlékeivel.

Ezt a szokatlan hangulatot fokozza, hogy ebben a különleges térben kerültek kiállításra a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákjainak alkotásai.  A több mint negyven, 9-16 éves gyerek által készített alkotás alapanyaga jellemzően újrahasznosított dobozkarton, így az alkotások tökéletes harmóniával simulnak a Dominikánus kerengő különleges atmoszférájába.

Somody Beáta iparművész segítségével –  aki az iskola rajz, vizuális és környezetkultúra szakos tanára és a vizuális alkotókör vezetője is egyben – készült képek, mind bolygónk egyik legégetőbb problémájára hívják fel a figyelmet.

A környezettudatos magatartás és a fenntarthatóság a szálloda és az iskola szellemiségével, értékközvetítésével is egybevág. Nem csupán kihívás, hanem öröm, ha sikerül korunk leterhelt gyermekeit megszólítani egy kis plusz feladatra, különösen, ha a téma is lelkesíti őket- mondta kérdésünkre Nagy Judit, a szálloda munkatársa.

Számunkra is öröm, hogy a Hilton Budapest ismét megmutatta, hogy az exkluzivitás és a társadalmi felelősségvállalás nem zárják ki egymást.

Zárszóként nem tudunk mi sem mást mondani, mint amit az egyik angolul beszélő vendégtől hallottunk: „Ó, milyen csodásan ügyes gyerekek, és már most milyen sok mindent tudnak a világ gondjairól.”

Ne feledd a tárlat május 14-ig tekinthető meg a hét minden napján.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved