A Macskák jubileumi előadásán jártunk


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

Az Andrew Lloyd Webber által jegyzet  Macskák musicalt 1983. március 25-én mutatta be a Madách Színház, 35 évvel később a kongresszusi központban tartották a jubileumi bemutatót. A minden magyar rekordot megdöntő előadás elé vegyes érzelmekkel tekintettem, egyrészt nem szeretem a próza nélküli darabokat másrészt valami, ami 35 éve változatlanul kerül bemutatásra nem sok jót jósol.

De hál istenek tévedtem, bár nekem hiányzott az egyértelmű győzelem a darab végén. Az elhagyatott színház poros színpadán bulizó macskák sokféle, nem teljesen egyértelmű gonddal küszködnek, és az is csak lassan bontakozik ki a dalokban. Őszintén szólva az eleje elég lapos volt, de Mister Old Csendbelenn megérkezése után kezdet izgalmassá válni.

A sokszor bohókás karakterek – akik egereket tanítanak zenélni, vagy patkányokat csapatokba szerveződni – kellemes hangulatot hoznak a színpadra, az öreg Grizabella szomorú történetéig. Majd aztán ismét vidámabbra fordul a cselekmény a rabló macska testvérpár elüldözésével. A masiniszta macska sztorizgatásán át sok mindenen dalra fakadnak a színpadon, hogy aztán a végén befogadják Grizabellát, aki új életet kezdhet majd Mister Old Csendbelenn döntésének köszönhetően.

Szóval minden jó, ha a vége jó, ilyen volt ez a darab is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitteren is. Forrás:

Kép:Madách Színház

2017 Kidsnews | All rights reserved