Madárhatározó app


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ki ne látott volna már egy erdei kirándulás, mezőn piknikezés, vagy utcán sétálva gyönyörű, vagy egyszerűen jópofa kis madarakat. Ilyen pillanatokban örülnénk, ha sokkal jobban figyeltünk volna biosz órán, vagy a múzeumban. Esetleg az ng-t olvasva. De senki sem tökéletes, így marad a kínzó érzés: vajon mi is volt az az aranyos kis madár? Ha ez már előfordult veled is, akkor itt az ideje, hogy letöltsd a madárhatározó appot.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött alkalmazás azoknak készült, akik egy állandóan kéznél lévő határozóval egyszerűbben szeretnék meghatározni milyen madarat is láttak éppen a mezőn, a madáretetőn, az utcán vagy a parkban.  A Madárhatározó első, a 157 leggyakoribb fajt tartalmazó verziója 2016.-ban került kiadásra és pár nap alatt népszerűvé vált . Összesen  77 300 letöltés mondhat el az app,  és 32 ezer aktív felhasználója.  A új „update” további 210 hazánkban eddig valaha megfigyelt fajjal bővült, így majdnem a z egész  magyarországi madárfauna, 417-ből 367 madár határozója a telefonunkon lehet.

Ide kattintva tudod letölteni.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák alkotói közösségünk írásait.Forrás:

greeninfo

2017 Kidsnews | All rights reserved