Mélyrepülésben a magyar válogatott


Naan (17éves) - 4 éve

Hiába az edzőváltás, a sorozatos gyenge eredményeken Georges Leekens sem tudott segíteni, miután a magyar válogatott Kazahsztántól és Skóciától is kikapott. Az alacsonyan rangsorolt válogatottak elleni szenvedés pedig nem jó előjel a Nemzetek Ligájára nézve…

 Georges Leekens mutatója a válogatott élén eddig nem túl jó, mutatja a két vereség. Ráadásul hazai pályán, 4 kapott góllal. A világranglista 136. helyezett Kazahsztántól elszenvedett 3-2-es vereség után joggal várhattak el a szurkolók érdemi javulást Skócia ellen, de nem kaptak az 1-0-s meccs során.

Nem sok válogatott büszkélkedhet azzal, hogy 1 éven belül kikapott a 130. Andorrától, a 83. Luxemburgtól és a 136. Kazahsztántól. Ezek az eredmények csak arra jók, hogy önbizalmat adjunk a kisebb válogatottaknak, de a szurkolók kezdik elveszíteni a válogatott melletti kitartásukat a sokadik kínos vereség után. Emellett a Feröer-szigetek elleni döntetlen, illetve a 3-0-s vereség Oroszország ellen, és az 5-2-s Svájc ellen sem kirakatba való. A sikeres EB szereplés után ez a hatalmas visszaesés másfél év alatt nagy pofon a magyar focinak.

Georges kinevezése után nem titkolta, hogy célja a 2020-as EB-re való kijutás a válogatottal, és erre meg is lesz a lehetősége az ősszel kezdődő Nemzetek Ligája során. Az ellenfelek a csoportunkban Görögország, Finnország és Észtország lesznek. Eleinte előnyösnek tűnhetett a sorsolás magyar szemmel, de az ilyen eredmények után már nincs ilyen számunkra. A Kazahsztán ellen mutatott játékkal maximum Észtország ellen lenne esélyünk, de még ebben sem vagyok biztos.

Sok megoldási lehetőség létezik. Ezek közül a lehető legjobb a vérfrissítés a válogatottban. Számos nagyon tehetségesnek tartott magyar fiatalt meg lehetne hívni a nemzeti csapatba és az idősebbeket nem erőltetni. 2016-ban a válogatott átlagéletkora 28 év volt (igaz abban a csapatban még szerepelt a 40 éves Király Gábor is), ami azért nem túl kevés. Az utánpótlás U válogatottaknak mostanában elég jól megy, onnan sok tehetségnek lehetne adni egy bizonyítási lehetőséget a rendszeres szereplésre, például Sallói Dániel, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, stb.

Reméljük, minél hamarabb vége lesz ennek a rossz szériának, mert szerintem az összes szurkoló egyet ért Lovrencsics Gergő skót meccs utáni nyilatkozatának részletével:

„A könnyeimmel küszködöm, elég volt a vereségekből!”2017 Kidsnews | All rights reserved