Miről beszélj az első randi kezdéseként?!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Előző cikkünkben kiveséztük, hogyan érdemes rákészülni egy randira. Ha olvastad, már biztosan megfelelő helyre, időben és megjelenéssel szervezted le a randit. Így már csak egy égető kérdés marad: miről beszélgessetek.

Ha egy társaságba jártok, vagy vannak közös ismerőseitek biztosan könnyebben megy majd az összehangolódás, hiszen ők biztosan adnak témát az első legkínosabb percekre. Ha viszont ez egy igazi első randi, ami eldönti, hogy lesz-e második alkalom, sokkal nehezebb ügy. Sokan mondják, hogy beszélj arról, hogy mit olvastál, vagy néztél éppen a moziban.

Bullshit!

De őszintén, amikor remegő gyomorral találkozol valakivel, akiről alig tudsz valamit, azon kívül, hogy valamiért egy teljes labort megmozgató a kémia köztetek, elég hülye kezdés: Hello, képzeld ezt vagy azt a könyvet olvasom éppen. Szóval szöktessük messzire a begyepesedett butaságokat és nézzünk valami életszerű és tényleg feszültség oldó téma javaslatot.

Az egyik legbeváltabb indító és feszültségoldó kérdés tapasztalatom szerint a könnyen ide találtál?! vagy mennyire vagy ismerős a környéken kérdés. Mert, ha szerencséd van a randi partnered az igen vagy nem után egy merttel folyattatja a választ. Ezt elérheted nyitott és nem eldöntendő kérdések használatával. Ha ő az a típus, aki idegességében szófukar lesz, akkor te is nyugodtan vissza tudsz kérdezni a válaszára. Például, ha a válasza egy szimpla igen lenne, gyorsan tudsz kontrázni egy: – Tényleg, valahol erre laksz esetleg?  – vagy – Sokat jársz erre? kérdéssel és máris helyben vagytok, mert beszélgettek 😊

Másik jó bevált taktika, ha olyan helyre szervezed a randit ahol ismerős vagy, és kapcsolódik hozzá egy két remek sztorid, így ezekkel is lehet könnyedén kezdeni. Szia! Örülök, hogy el tudtál jönni ide, szeretem ezt a helyet mert …. és már fel is vetted a beszélgetés fonalát unalom mentesen. Arra persze érdemes figyelni, hogy nem legyél sok(k) az első percekben. Mert a túlságosan lehengerlő stílus visszatetsző is lehet.

Soha nem felejtem el az első igazi randimat, amikor egy hegyoldalra sétáltunk fel, már jó idő volt, így papucs volt rajtam. Persze megcsúsztam, így semmi megrendezés nélkül estem a srác karjaiba – ha szerencséd van el is kap. Ezután annyira zavarba jöttem, hogy arról kezdtem beszélni milyen koszos lett a lában. Na, ha ezek után sem hagy ott a kiszemelt „áldozat”, akkor már semmin nem kell izgulnod. Persze, lehetőleg kerüld ez ilyen, és ehhez hasonló kínos szituációkat.

Egy aranyszabály az első randin. Először is neked kell eldöntened azt, hogy mit vársz a másiktól, illetve magától a találkozótól és annak megfelelően viselkedni.

Beszélgetni bármiről lehet, barátaidról, családodról, hobbiról, szórakozási lehetőségekről, tervekről, továbbtanulásról. Szuper ötlet sétálni is, mert miközben jártok-keltek a városban folyamatosan érnek titeket impulzusok, ami újabb és újabb témát adhat.

Igyekezzetek összecsiszolódni, megismerni a másikat és olyan területet találni, ami közös. Ha nincs közös téma az sem baj, ne feledd: az ellentétek vonzzák egymást!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved