Napozz óvatosan! Veszélyes is lehet a napfürdő.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ki ne örülne a hideg, borongós napok után, hogy végre kiszabadulhatunk a négy fal közül. Tanulás is kellemesebb lehet a napsütötte teraszon. Nem kérdés, hogy a Nap minden energia forrása és az élet fenntartásához szükséges. Az emberi szervezetnek is nagyon fontos, hiszen támogatásával vagyunk képesek a D vitamint előállítani. De a jóból is megárt a sok, így ez igaz a napfényre is.

Számunkra, különösen az UV-A és az UV-B sugárzás okozhat problémát. Az UV-B sugárzás a leégésért felelős, míg az UV-A öregíti a bőrt, és fokozza a daganatok kialakulásának kockázatát.

A napégés és a túlzásba vitt napozás összességében korai bőröregedést, és szemkárosodást is okozhat. Sőt extrém esetekben legyengült immunrendszert, napallergiás reakciókat és akár bőrrákot is kiválthat.

Napjainkban az orvosok és bőrgyógyászok is  egyre inkább hangsúlyozzák, hogy a bőrrák több mint 90 %-a a napsugárzás eredménye. Amely ellen a legjobb kezelés a megelőzés, vagyis a fényvédelem. A napallergiától szenvedők már megtanulták, hogy általánosságban a leghatékonyabb védelem az árnyékban való tartózkodás. De, ha te élvezni szeretnéd a nap melengető sugarait, válassz olyan napvédő terméket, amely véd az UV-A és/vagy UV-B sugárzástól, 15 vagy ennél magasabb fényvédő faktorszámú. Mindemellett arra is figyelj: legyen víz- és homokálló a nyári strandolás időszakában.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved