Népszámlálással az illegális bevándorlás ellen


kidsnews (127éves) - 4 éve

Donald Trump az USA jelenlegi elnökétől annak ellenére sem áll messze a rasszizmus, hogy országában nem lehet homogén társadalomról beszélni, sőt történelme alatt sokáig bevándorlók nemzeteként jelölte meg magát az Amerikai Egyesült Államok, és csak napjainkban változtatta ezt meg.

Trump többször nyilatkozott már nem igazán diplomatikusan arról, hogy szívesebben fogad be migránsokat Norvégiából, mint Haitiból. Pontos információk nem állnak rendelkezésünkre csak az USA kormánya által regisztrált adatok, de ebből az derül ki, hogy az USA legális bevándorlásának nyolc százalékát adják az európai bevándorlók. De az USA legnagyobb gondja nem is a legális bevándorlás, hiszen ebben az esetben, aki nem felel meg, annak a kérelmét el is lehetne utasítani. A probléma sokkal inkább az illegális és főként Dél- Amerikából és Ázsiából érkező bevándorlókkal van. Pontosan ezért került napirendre, hogy a soron következő, 2020-ban esedékes népszámlálási ívekre állampolgárságra vonatkozó kérdés is szerepeljen.

Csakhogy aki illegális bevándorló az nyilván nem szeretné egy hivatalos felmérésen megadni adatait és állampolgárságát, és teljesen jogosan aggódnak, hogy az adatokat hogyan és mire használják majd fel a jövőben. Így az illegális bevándorlással legnagyobb mértékben szembenéző déli államok állítják, hogy a valódi népességi számok torzulni fognak, mivel a illegális bevándorlók valószínűleg nagy számban távol maradnak a majd az adatgyűjtéstől.

Ami azért is probléma az érintett államoknak – mint például Kalifornia –, mert így az állam kisebb népességgel, kisebb szavazati súllyal bír majd a jövőben. Így a jóslatok alapján legalább egy képviselői helyet is elveszíthet majd, ezért Kalifornia állam máris beperelte az USA  kormányát. Mivel ez lehetőséget adna a választási körzetek republikánusoknak kedvező átszabására.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved