Nordic walking a télisportok szerelmeseinek


kidsnews (127éves) - 4 éve

Egy átlagos anyagi lehetősségekkel rendelkező téli sportok szerelmese hazánkban az év nagyobbik részében csak csöndes álmodozással adózhat az általa imádott sportnak. De ennek nem kell így lennie, és ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha nyersz egy szabadszemmel is jó látható összeget, akkor ebben az időszakban is vannak gleccser pályák, ahol a tél az úr.  Hanem inkább azt, hogy rengeteg nyári alternatívája létezik a téli sportoknak.

Ismerkedésünket kezdjük a sífutás meleg időben is gyakorolható változatával a nordic walkinggal, ami valójában hegyi túrázás, könnyített változatban. A nordic walkingot minden korosztály számára ajánlhatjuk, mert a könnyed sétálásnál azért több energiát és kitartást igényel. Így ideális családi sporttá válhat. Másik kiemelhető előnye, hogy bárhol művelhető sport, így nem kell hosszan utazni, ha elkap a hév, elég egy nagyobb park a városban, vagy egy kisebb erdő.

Azt mondanom sem kell, hogy a természetben dombos, hegyes terepeken a legélvezetesebb. Ha komolyabb kihívások érdekelnek, akkor az ausztriai, olaszországi, vagy éppen svájci síközpontokban szinte mindenhol vannak nyári nordic walking túrák.

A nordic walkingozás mozgása nagyban is hasonlít a sífutáshoz, mivel a mozgás kifejezetten ütemes és ritmusos, kötelező tartozéka a síbothoz hasonló nordic walking bot. Ami speciális vég kiképzésének köszönhetően nemcsak a betonon, hanem a köveken és sziklákon is jól tapad, ezzel nagy könnyítést adva a sportolónak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved