Robotkéz apának-Egy amerikai középiskolás, kitanulta a 3D nyomtatás minden csínját-bínját, hogy segítsen egykori tengerészgyalogos édesapján.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Egy amerikai 12.-es középiskolás, kitanulta a 3D nyomtatás minden csínját-bínját, hogy segítsen egykori tengerészgyalogos édesapján. A férfi még 2003-ban, egy RPG gránát robbanása miatt sérült meg az iraki harcokban és a bevetés során elvesztette jobb alkarját. Miután hazaért kellő protézis hiányában már nem tudott úgy játszani fiával, mint korábban. Nem tudtak közösen videojátékon játszani és sportolni sem.

„Elhatároztam, hogy szkenneléssel és 3D nyomtatással készítek egy működő alkart apámnak, amit korábban amputáltak” – mondta újságírói kérdésre Robbie Frei.

Elgondolását tettek követték, szkenneléssel lemodellezte apja ép jobb karját, majd azt tükrözve legyártotta a különböző funkciókkal rendelkező protéziseket. Nem meglepő módon az első, ami elkészült az a videójátékok kezelésére volt tervezve.

A karok nem egyszerű nyomtatott műanyag darabok, elkészítésükhöz robotikai tanulmányait is alkalmazta Robbie, így azok valóban működő protézisek, amelyek a nyomtatott ínakat és ujjakat tartalmaznak és új lehetőségeken keresztül kötik össze ismét apát és fiát.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák alkotói közösségünk írásait.Forrás:

fox2now.com

2017 Kidsnews | All rights reserved