Strandröplabda reménységeink, Hajós Artúr és Stréli Bence


kidsnews (127éves) - 4 éve

A legtöbb olimpiai sport esetében a kemény munka, a hajnali ébredések, az edzőtáborok, és a sportnak alárendelt élet jut eszünkbe, és nem a tengerpart, vagy a napfény, pláne nem a félmeztelen, lebarnult felsőtestű fiúk vagy a kisnadrágban és bikini felsőben, homokban ütögető lányok. Pedig létezik olyan olimpiai sportág, amiben mindez fellelhető.

Persze a kőkemény munkát, a hajnali edzéseket itt sem ússzátok meg, sőt aki hazánkban szeretné mindezt művelni az biztosan kevésbé érzi coolnak a téli hidegben az edzéseket. Magyarország strandröplabdában sem mondható nagyhatalomnak, a Marilyn Monroe és J.F. Kennedy elnök által is szívesen látogatott mérkőzések története 1927-ben Kalifornia államban kezdődött, és 1996 óta olimpiai sportág, így Atlantában küzdhettek először olimpiai aranyért a sportág legjobbjai.

A puha homokban mezítláb játszott sport látványos vetődésekkel és bravúros, szinte a homokból emelt labdákkal az egyik legnagyobb nézőszámot vonzó olimpiai szám.  Most két fiatalnak köszönhetően mégis csak bizakodhatunk, hogy nemcsak a jövőévi ifjúsági olimpián Buenos Airesben, de a talán 2020-ban Tokióban is szoríthatunk már értük.

Hajós Artúr és Stréli Bence az utánpótlás strandröplabda reménységei, akik a tavalyi évben bombaként robbantak be a magyar sport világába. A két fiatal lelkesen és nagyon keményen készül céljai elérésére. Ennek érdekében teljesen átrendezték az életüket. A kidsnews.hu a sportágról, a terveikről és még sok minden másról beszélgetett velük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is. 2017 Kidsnews | All rights reserved