2018 év végére ígérik a PodRide első példányait


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Svédországi Mikael Kjellman a PodRide megálmodója odavan a biciklizésért és bár hazájában az időjárás nem kifejezetten kedvez ennek a sportnak, őt ez nem tántorította el. A fiatal feltaláló megépített ugyanis egy olyan szerkezetet, a PodRideot, amely bár elektromos kerékpár alapokon nyugszik, mégis valamiféle kisautónak néz ki. Az egyszemélyes járgányban van zárt utastér, lámpák, ablaktörlő, visszapillantó tükrök és hely a csomagoknak.

 

A közel 2 méter hosszú és 75 centi széles járművet egy 280 watt teljesítményű elektromotor gyorsítja egészen 25 kilométeres sebességig, így az Magyarországon is jogosítvány nélkül vezethető. Az előzetes adatok szerint a hóban, sárban is dinamikusan mozgó aluvázas miniautó egy feltöltéssel terepviszonyoktól függően közel 60 kilométer leküzdésére képes, de a vezetőnek lehetősége van a hagyományos üzemmódban, a pedált tekerve is haladni.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved