Budapesten a tenisz elitje


Poscher Dominik (21éves) - 3 éve

Ott tartunk jelenleg, hogy Novak Djokovicnak (12.), a korábban világelső teniszezőnek azon kell töprengenie, hogy Barcelonát vagy Budapestet válassza következő versenyének helyszínéül. Röviden-tömören: a magyar tenisz tovább éli az elmúlt időben tapasztalható felvirágzását, mind sportolóink kimagasló eredményeinek szempontjából, mind a hazánkban rendezett rangos tornákat tekintve.

Valószínűleg végül hazánk legjobbja, az élete formájában lévő Fucsovics Márton (61.) szereplése késztethette megfutamodásra a szerb játékost, aki egészen Spanyolországig meg sem állt. Élete legrosszabb döntésén már túl van, annyi bizonyos.

Lucas Pouille (18.), Damir Dzumhur (32.), Richard Gasquet (29.), valamint Denis Shapovalov (43.), a viadala első négy kiemeltje vállalta a kockázatot, és rögtön a Kopaszi-gátig merészkedett. Más kérdés, hogy óriási meglepetésre végül egyikük sem élte túl a második kört, így a fanatikusok hiába vártak mondjuk egy Shapovalov-Gasquet élményszámba menő finálét, be kellett érniük valami egészen mással. Ami kisebb szomorúságra adhat okot, hogy nem Fucsovics Márton és Balázs Attila (177.), vagy az ifjú reménység, Piros Zsombor (1304.) voltak azok, akik a nagyágyúk vesztét okoztak, ők ugyanis sajnos az első fordulóban kénytelenek voltak búcsúzni.

Az április 23. és 29. között lebonyolított ATP 250-es (A Grand Slam, az ATP 1000-es, illetve ATP 500-as után a 4. legrangosabb férfi torna) versenyen mindenekelőtt a 90-es évek teniszének két kiválósága, az egyéniben és párosban is wimbledoni (Grand Slam) győztes olimpiai bajnok Michael Stcih, és a „csak” Grand Slam-döntős, világbajnok, olimpiai bronzérmes Alex Corretja bemutató mérkőzése adta meg a hangulatot. A 49 éves német, és a 44 esztendős spanyol összecsapása – amelyen elsősorban a Stich hozta a humor faktort, de Corretja is remekül asszisztált – végül a „fiatalság” győzelmét hozta.

A legendák ezzel – az egyébként korábban, élesben soha meg nem történő – párharccal adtak át a terepet a mostani generációnak. A már fentebb említett események után kisebb aggály merülhetett fel, hogy a legjobbak és a honfitárs teniszezők (nem mintha a kettő nem egyazon jelentéssel bírna) nélkül ki fogja szolgáltatni az élményt a kilátogató, tenisszel esetleg még csak most barátkozó magyar embereknek. Azt ugyanis biztosra lehetett venni, hogy a legtöbben hétvégén fognak kilátogatni az egyébként gyönyörűen berendezett helyszínre.

Mint azonban kiderült, nem volt miért aggódni, a szombati hőségben Andreas Seppi (49.) és Marco Cecchinato (64.) olasz házi derbije mesés labdameneteket hozott. John Millmann (70.) és Aljaz Bedene (66.) partija nem különben, mindkét mérkőzés döntő szettben dőlt el.

A finálé is megérdemelt volna egy harmadik játszmát, ahová egyébként végül a két meglepetésember, az ilyen típusú viadalon egyaránt első döntőjét játszó Cecchinato és Millmann jutott be. A pompás hangulatú összecsapáson a nézők nagy örömére a Nap is visszavonulót fújt, és egész heti kemény, izzasztó teljesítménye után megpihent az áldást jelentő felhők mögött. A finálé maradéktalanul kiszolgált minden igényt, és noha a közönség nagyobb része Millmann pártját fogta, az adok-kapokból végül jobban kikerülő Cecchinato diadala nem idézett elő tömeges pusztítást.

Ehelyett vastaps jelezte: köszönjük ezt a délutánt! Ja, és jövőre se lennénk hálátlanok… Djokovic meg Barcelonából győzelem nélkül távozott 🙂

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

A cikkben található zárójeles részekben, az adott játékos világranglistán elfoglalt pozíciója van feltűntetve – a szerk.

Fotó: atpworldtour.com

2017 Kidsnews | All rights reserved