Dilivonat amiről nincs leszállás, Nicolás Maduro Moros maradt Venezuela elnöke.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A teljes gazdasági összeomlás szélén az országban, 18000 %-os infláció (!) a boltokban üres polcok, a korházakban szó szerint nincs semmi, amivel gyógyítani lehetne és a végelgyengülés szélén lévő, csonttá soványodott állatok bóklásznak az állatkertekben.   Ha pedig figyelembe vesszük azt a tényt, hogy Venezuela nem is olyan régen a térség „bezzeg” országa volt akkor különösen kétségbe ejtő az óriási a szegénység és kilátástalanság az alig leplezett diktatúrában, amely egyébként a világ egyik legnagyobb olaj tartalékát birtokolja.

Erről bővebben itt olvashatsz.

Voltaképpen a vasárnapi választások hozták a papírformát.  A választók kétharmada ugyanis a 2013 óta hatalmon lévő Maduro-ra szavazott.  Azt persze nem láthattuk a híradásokban, hogy az ellenzék jelentős része el van tiltva állampolgári jogainak gyakorlásától, hogy betiltották a politikai összefogást és hogy az általános vélekedés szerint bojkottálták a választásokat.

A választások eredményeit elemezve az emberjogi szervezetek még azt is megjegyezték, hogy tudomásuk szerint politikai fogolyként nagyságrendileg 200 ellenzéki ül valamelyik venezuelai börtönben, így ők egyenlő eséllyel aligha indulhattak volna a régi-jelenlegi elnőkkel szemben. Az elmúlt időszakban Maduro igyekezett azonban mindenkit meggyőzni, hogy egy imperialista összeesküvés rejtélyes erői folytatnak valóságos gazdasági háborút Venezuela ellen, ezzel taszítva szegénységbe az országot.

Úgy tűnik, teljesen hiábavalónak bizonyulnak az utcákon zajló tüntetések is, az elnök ugyanis minden eszközzel igyekszik hatalmát megvédeni, miközben a szomszédos Kolumbiába már több mint félmillió venezuelai polgár költözött, és tízezrek települtek át Brazíliába is. Az ENSZ becslései szerint továbbra is naponta ezrek hagyják el Venezuelát, hogy máshol keressék boldogulásokat.

Pontosan ezek lehetnek azok az okok, amely miatt Oroszország kivételével a világban semelyik ország sem ismeri el a Venezuelai választások vasárnapi eredményét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

Europarl

Fotó: PBS

2017 Kidsnews | All rights reserved