Elvarázsolt séta egy varázskert millió szirma közt.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Fenti cím erősen fellengzősnek hat, de biztosíthatok mindenkit, hogy amikor belép a Jeli Arborétum több ezer virágzó rhododendron bokra közé, inkább azt fogja gondolni, hogy címünk túl szerény ahhoz, amit itt láthat és tapasztalhat az erre kiránduló.

Az április 30-tól május 20-ig tartó csúcsvirágzás alatt a korábban nyíló azáleák együtt virágoznak a később nyíló nagyvirágú örökzöld rhododendronokkal. Az arborétum munkatársai számos lehetőséggel készülnek az odalátogatóknak, rengeteg túraútvonal közül választhatunk, amik a hely hangulatához illeszkedve olyan nevekre hallgatnak; mint a nyugalom ösvénye, vagy a kóborlás kalandkedvelőknek. Ha ez mind nem lenne elég, akkor érdemes felkeresni a Jeli Arborétum tájövezeteket. Itt 10 különböző erdőrészletet alakítottak ki, hogy az idelátogatók megismerhessék Spanyolország, a balkán, a Kaukázus, Kis-Ázsia, Himalája, Japán, a Sziklás-hegység, a Mississippi és az Appalache-hegység jellegzetes növényeit és erdőit.

Ha még ez után is van erőnk egy kis mászáshoz, érdemes a közel 20 m magas gróf Ambrózy-Migazzi István kilátóból kitekinteni, ahol a japán és a sziklás-hegységi tájövezetet ismerhetjük meg a magasból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved