Itt a tavasz, sőt inkább a nyár… és a nehéz vajas és csokis édesség helyett, valami könnyebbre vágyunk. Ha átjönnek a barátaid, de nem készültél semmivel, érdemes körbe nézni a hűtőben. Ha van egy pár szem epred és találsz tejszínhabot és mascarponét nyert ügyed van! Egyébként az utolsó két hozzávaló tartós szavatossági idővel is kapható, írd fel a bevásárló listára.
Hozzávalók
pár szem eper vagy más erdei gyümölcs lehet mirelit, konzerv is, ha nincs otthon friss
1 doboz mascarpone
1 dl tejszín
cukor
Elkészítés:
1.
Elektromos habverő táljába rakj adagonként kb. 2- 3 evőkanálnyi mascarponét, a 5-6 evőkanálnyi tejszínnel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, ezt később is tudod pótolni, ha nem lesz elég édes.
2.
Keverd, amíg nem lesz egy finom habos massza.
3.
Az epreket, vagy más erdei gyümölcsöt rakj a poharak aljára és szedd rá a mascarponés tejszínes krémet. Szórj a tetejére kakaóport díszítésnek.
Jó étvágyat!